Septembrie 22, 2019

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Cinci fotbalişti cubanezi au fugit din cantonamentul naţionalei lor în Canada

10 Septembrie 2019 13:00 55 0

Cinci fotbalişti cubanezi au fugit din cantonamentul naţionalei lor, în Canada, unde se aflau pentru Liga Naţiunilor Concacaf, relatează AFP, citând televiziunea locală.

Jucătorii care au părăsit cantonamentul sunt Yordan Santa Cruz, Andy Baquero, David Urgelles, Orlendiz Benitez şi Alejandro Portal, a precizat televiziunea, calificănd faptele celor cinci drept “lamentabile”.

Santa Cruz, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din Cuba, şi Baquero, ambii în vârstă de 25 de ani, au făcut parte din echipa under 20 care s-a calificat la Cupa Mondială din 2013, din Turcia, obţinând singura participare a Cubei la acest nivel.

Ceilalţi jucători care au fugit au vârste de 22 până la 24 de ani.

În total, în ultimii 17 ani au fugit din cantonamente 44 de fotbalişti cubanezi, dintre care patru în iunie, în timpul Gold Cup, în SUA.

Jucătorii care părăsesc astfel naţionala Cubei nu pot reprezenta altă ţară, conform regulamentelor FIFA, şi nici nu pot reveni la selecţionata cubaneză.

Puţini dintre ei reuşesc să îşi continue cariera sportivă, un exemplu fiind Osvaldo Alonso, care a fugit în 2007 şi acum este legitimat la Minnesota United FC.

© 2019 NewsIN