Septembrie 22, 2019

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Radu Albot i-a cedat lui Alexander Zverev la US Open

28 August 2019 12:39 75 0

Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani) i-a cedat marți, 27 august, în cinci seturi (1-6,3-6,6-3,6-4,2-6) în turul inaugural la turneul de Mare Slam US Open lui Alexander Zverev (Germania).

El s-a acomodat greu cu stilul de joc al adversarului în primul set, a echilibrat puțin jocul în al doilea și a învins în următoarele două seturi grație unei concentrări exemplare. În ultimul set nu a mai avut forțe să joace la egal cu numărul 6 mondial. Cea mai bună clasare a tenismanului moldovean în ierarhia mondială este locul 39 anul curent. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat el într-un interviu acordat în exclusivitate agenției.

Partida a durat trei ore și 10 minute.

Radu Albot a fost eliminat în actualul sezon în runda a doua la Australian Open și Roland Garros. În 2017 a promovat până în runda a treia la US Open.

Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a câştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele Unite ale Americii.

Radu Albot s-a calificat anul trecut în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot  este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

 

 

 

sursa: moldpres.md

 
© 2019 NewsIN