Statele Unite au sărit de pragul de 250.000 de decese cauzate de coronavirus

0 9

În Statele Unite, peste 250.000 și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui bilanț Reuters. Cu două zile în urmă, s-au înregistrat 1.707 decese. Totodată, numărul de persoane spitalizate cu Covid-19 a crescut la cel puțin 78.630 până miercuri după-amiază, cel mai mare vreodată pentru o singură zi în timpul pandemiei.

Guvernatorii și oficialii locali au adoptat o serie de măsuri în ultimele zile pentru a încerca să diminueze creșterea numărului de cazuri de infectare.

New York-ul, rămâne „lider” la capitolul decese

Peste o medie de șapte zile, Statele Unite raportează 1.176 decese zilnice, mai mult decât media zilnică a deceselor combinate în India și Brazilia, cele mai afectate țări.

America a raportat un total de aproximativ 11,4 milioane de cazuri de la începutul pandemiei și rămâne singura țară care a înregistrat mai mult de 10 milioane de cazuri. New York, care a fost primul epicentru major al coronavirusului în SUA în martie și aprilie, rămâne statul cu cel mai mare număr total de decese de la începutul pandemiei – peste 33.000.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata