Statele Unite au trecut de jumătate de milion de morți din cauza COVID

0 11

Statele Unite au trecut de jumătate de milion de morți din cauza COVID. În mai, anul trecut, se înregistrau 100 de mii de decese.

Cinci luni mai târziu, numărul ajunsese la 200 de mii de morți, iar din septembrie 2020 și până azi, alte 300 de mii de persoane și-au pierdut viața.

Matthew Binnicker, Laboratory Medicine and Pathology Maya Clinic: „Virusul nu poate suferi mutații dacă nu se reproduce, așa că trebuie să împiedicăm virusurile, cum este SARS-CoV-2, să se reproducă. Trebuie să le oprim. Trebuie să le împiedicăm să infecteze oamenii.“

Virusul reprezintă o amenințare gravă, deși tot mai mulți americani se vaccinează. Nu se știe, însă, cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva noilor tulpini.

Matthew Binnicker, Laboratory Medicine and Pathology Maya Clinic: „Vaccinul va oferi protecție împotriva acelor tulpini. Acum, unde se reduce eficacitatea în timp, cred că încă învățăm asta. Nu coboară de la 95% la 0, este posibil să fie de la 95 la 85% eficacitate împotriva prevenirii unei forme severe a bolii COVID“.

Cele mai multe morți s-au înregistrat în California, Texas, Florida și New York. Vine totuși și o rază de speranță de peste ocean.

Cazurile noi se păstrează de câteva zile pe o pantă descendentă, undeva în jur de 100.000 de pozitivi pe zi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata