Stoianoglo cere ANI să investigheze averea adjunctul procurorului-șef al capitalei, Adrian Popenco

0 89

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să investigheze averea lui Adrian Popenco, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii capitalei. Reacția vine în urma unei investigații publicate pe 25 noiembrie de portalul Anticorupție.

„Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat de presă publicat de reprezentanții Procuraturii Generale, pe 27 noiembrie.

Acum două zile, anticorupție.md scria că șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație, bunuri despre care declară că nu îi aparțin. Potrivit acestuia, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase.

***

Din anul 2013, Adrian Popenco a fost adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. În anul 2015, Popenco a preluat conducerea grupului de anchetă care a investigat dosarul despre fraudele de la Banca de Economii în baza declarațiilor lui Ilan Șor. Șor a depus mărturii împotriva lui Vladimir Filat anume procurorului Popenco. Iar Filat afirma că după ce a fost reținut, procurorul Popenco i-a organizat o întrevedere cu Vladimir Plahotniuc. Popenco neagă acest lucru.

În anul 2017, Popenco a devenit adjunct al procurorului-șef al municipiului Chișinău. În vara anului 2019, după ce Adriana Bețișor a plecat din procuratură, Popenco a devenit din nou adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. Dar pentru puțin timp. Când Procuratura Generală a fost condusă temporar de Dumitru Robu, Popenco a revenit la Procuratura municipiului Chișinău.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata