Stoianoglo contraatacă: Avem cu ce să le răspundem, în limitele legii

0 100

Se încearcă o revenire la experiența statului capturat din timpul guvernării Plahotniuc. Astfel califică Alexandr Stoianoglo modificările aduse Legii Procuraturii prin care a fost simplificată procedura de demitere a Procurorului General. Stoianoglo acuză guvernarea de lipsă de transparență și de ignorarea Constituției la adoptarea acestei legi. Procurorul general spune că s-a adresat Curții Constituționale pentru verificarea constituționalității modificărilor operate, notează IPN.

Alexandr Stoianoglo califică drept nedemocratică și contrară Constituției legea ce prevede constituirea unei comisiei de evaluare a activității procurorului general. Lege care a fost deja promulgată de președintele Maia Sandu.

„Totul s-a făcut extrem de netransparent. Legea în lectură finală nici măcar n-a fost publicată pe site-ul Parlamentului. Noi am vrut să ne adresăm șefului statului pentru a solicita nepromulgarea acestei legi. S-au ignorat normele elementare ale Constituției, au călcat în picioare decizia anterioară a Curții Constituționale, care deja s-a expus pe acest subiect. A fost ignorată opinia reprezentanților organismelor internaționale, pe care noi îi considerăm parteneri de dezvoltare. Am fost și eu politician, dar acum îmi este rușine pentru această clasă politică ”, a spus Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii online „Constelațiile Moldovei cu Artur Efremov”.

Alexandr Stoianolgo amenință că în cazul în care vor continua atacurile la adresa sa și a instituției pe care o conduce, Procuratura va lua atitudine, în limitele legii.

„Chiar și acea Declarație privind statul capturat o fost o simplă ficțiune, pentru că oamenii care au venit acum la putere vor să instaureze exact același model de guvernare. Dacă în continuare mă vor ataca sau vor ataca instituția pe care o conduc, noi le vom răspunde cu aceeași monedă. Credeți-mă, noi avem ce să le răspundem în limitele legii, cu dovezi clare”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

În timpul emisiunii online, Alexandr Stoianoglo s-a arătat convins că în renumita „pungă neagră”, fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc i-ar fi oferit bani lui Igor Dodon, însă potrivit lui Stoianoglo nu există dovezi concludente în acest sens. Iar imaginile în care apar cei doi politicieni ar fi insuficiente pentru intentarea unui dosar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata