STUDIU | Aproape 25% dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă simptome de „lungă durată”

0 66

În ultimele luni, cercetările au arătat că un număr tot mai mare de persoane care au contractat virusul Sars-Cov-2 se confruntă cu simptome persistente. Totodată, studiile arată că majoritatea simptomelor COVID de „lungă durată” sunt raportate mai frecvent în rândul femeilor, scrie Time.com.

Organizația nonprofit FAIR Health a analizat datele a 2 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19 în 2020. Aproape 25% dintre ei au raportat una sau mai multe probleme de sănătate la 30 de zile după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit raportului, simptomele raportate post-COVID au fost destul de variate, de la depresie și anxietate, la afecțiuni ale pielii, probleme cardiace și o suferință a tractului gastro-intestinal.

În același timp, noile date arată că oamenii pot dezvolta „COVID de lungă durată” chiar și după infectarea cu o formă ușoară de coronavirus.

Cercetătorii au constatat că problemele gastrointestinale a fost al treilea cel mai frecvent simptom în rândul copiilor care au trecut prin COVID.

Raportul mai arată că, în rândul pacienților cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani, colesterolul mărit a fost al doilea cel mai frecvent simptom post-COVID.

Simptomele au variat, de asemenea, în funcție de sex. Studiile anterioare au sugerat că „COVID de lungă durată” este mai frecvent în rândul femeilor decât în cazul bărbaților, iar noile cercetări susțin această concluzie. 58% dintre persoanele care au dezvoltat simptome post-COVID erau de sex feminin.

Pacienții cu anumite afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, HIV și bolile renale, au fost excluși din studiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata