STUDIU | Câți dintre pacienții infectați cu noul coronavirus nu prezintă niciun simptom

0 200

Majoritatea persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus nu prezintă simptome în ziua testului, potrivit unor cercetări efectuate de Oficiul pentru Statistică Națională (ONS) din Regatul Unit.

77% din cei care au fost confirmați cu SARS-Covs-2 nu au prezentat simptome atunci când au fost testați, transmite Metro.co.uk.

Aproximativ 86% nu resimt temperatură, tuse sau pierderea gustului și mirosului, potrivit ONS, care sugerează că aceste cazuri de pacienți asimptomatici pot duce la răspândirea alertă a COVID-19 în comunitate.

Studiul, în care sunt testați oameni în fiecare săptămână, indiferent dacă au simptome, a analizat datele pentru 36.061 de persoane între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie. Aproximativ 115 (0,32%) au avut un rezultat pozitiv al testului, dintre care 27 (23,5%) au fost simptomatici și 88 (76,5%) au fost asimptomatici în ziua testului.

86,1% dintre cei care au dat rezultate pozitive nu au prezentat nici unul dintre cele trei simptome principale – tuse, febră și pierderea gustului sau mirosului.

Cu toate acestea, oamenii de știință au pus la îndoială fiabilitatea datelor, deoarece studiul analizează simptomele doar în ziua testării.

Până în prezent, la nivel au fost confirmate 36.429.108 de cazuri de infectare, dintre care, 1.061.144 pacienți au decedat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata