STUDIU | Copiii pot testa negativ pentru Covid-19 chiar dacă părinții lor sunt infectați. Pot avea simptome ușoare și anticorpi

0 66

Conform DailyMail, într-o familie de 5 din Australia, cei doi părinți s-au infectat cu coronavirus și l-au transmis și celor 3 copii – însă niciunul dintre cei mici nu au fost confirmați pozitiv în urma testelor PCR – teste care sunt „ridicate în slăvi” pentru acuratețea lor.

Cu toate acestea, toți 5 au dezvoltat anticorpi specifici pentru SARS-CoV-2, lucru pe care l-au aflat în urma analizelor de sânge și în mostrele de salivă de la fiecare.

Părinții, o mamă în vârstă de 38 de ani și un tată în vârstă de 47 de ani, au luat virusul la o nuntă în martie, în primele zile ale pandemiei, și au dezvoltat simptome, inclusiv tuse, nas înfundat, febră și cefalee.

Letargia și durerile de cap au persistat timp de 14, respectiv 11 zile pentru cei doi părinți.

Deși părinții au fost infectați, copiii au rămas în contact foarte strâns cu ei. Încă nu se știa că la nuntă a fost o persoană infectată, până la o săptămână după ce părinții s-au întors acasă. Abia în acel moment părinții au fost testați și s-au dovedit a fi Covid-pozitivi.

Cercetătorii afirmă despre studiul de caz de la Institutul de Cercetare Murdoch Children’s din Melbourne ca potența virusului e mult diminuată la copii odată ce a pătruns in corp, deoarece sistemul imun produce un răspuns foarte puternic, astfel încât nu se mai poate replica.

Copiii reprezintă un procent mic din cazurile de coronavirus și decese, iar cercetătorii încearcă în prezent să afle de ce tinerii sunt mai puțin sensibili la Covid-19 decât adulții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata