STUDIU | Simptomele timpurii ale Covid-19 pot fi diferite în funcție de sexul și vârsta unei persoane

0 209

Simptomele timpurii ale COVID-19 pot fi diferite în funcție de sexul și vârsta unei persoane, potrivit noilor cercetări.

Studiul din iulie, care a fost publicat în The Lancet Digital Health, a analizat datele colectate în perioada aprilie – octombrie 2020 din aplicația ZOE COVID Symptom Study, o aplicație din Marea Britanie care încurajează oamenii să raporteze cum se simt după infecția cu coronavirus, transmite verywellhealth.com.

Cercetătorii au analizat 18 simptome de la 182.991 de persoane și au constatat că următoarele sunt cele mai importante semne pentru depistarea precoce a virusului:

-Pierderea mirosului

-Dureri în piept

-Tuse persistentă

-Durere abdominală

-Bășici pe picioare

-Durere de ochi

-Dureri musculare neobișnuite

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o diferență în ceea ce privește simptomele timpurii la bărbați și femei. Bărbații au susținut că prezintă dificultăți de respirație, oboseală și frisoane. Femeile, pe de altă parte, au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și tuse persistentă.

Expertul în boli infecțioase, Amesh A. Adalja, susține că diferențele hormonale stau la baza acestui fenomen.

„S-a stabilit că bărbații și femeile, din cauza diferențelor în raportul dintre testosteron și estrogen, pot avea variații ale răspunsului imun și, prin urmare, ale simptomelor. Asta poate fi în spatele acestui fenomen”, a mai spus el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata