STUDIU | Un antifungic și un antidepresiv, eficacitate de 90% în tratarea coronavirusului. Cercetătorii vor să înceapă testele pe oameni

0 140

Două medicamente, unul antifungic și unul antidepresiv, ar putea oferi protecție împotriva coronavirusului, relatează EurekAlert.

Conform unui nou studiu publicat în British Journal of Pharmacology, medicamentele antifungice și antidepresivele ar putea inhiba virusul SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit în urma unor teste în laborator că Itraconazolul (antifungic) și Fluoxetina (antidepresiv), utilizate pe rând în combinație cu Remdesivirul,

au un efect de peste 90% în inhibarea virusului SARS-CoV-2.

„Vaccinarea preventivă și tratamentul sunt necesare pentru a combate eficient pandemia cauzată de virusul zoonotic SARS-CoV-2”, a spus Ursula Rescher, autor al studiului și doctorand la Universitatea din Muenster, Germania.

Itraconazolul și Fluoxetina, cunoscute și sub numele de Snoporax, respectiv Prozac

Itraconazolul este un medicament antifungic, cunoscut și sub numele de Snoporax, care este folosit pentru tratarea infecțiilor care apar la degetele picioarelor, relatează Mirror.co.uk.

Fluoxetina este un antidepresiv cunoscut și sub numele de Prozac.

Ambele au fost folosite de cercetătorii germani și finlandezi în testele de laborator, fiind combinate pe rând cu Remdesivir.

„Combinând aceste medicamente putem obține un cocktail COVID care este eficient în eliminarea virusului”, au spus specialiștii.

Cercetătorii vor să înceapă testele pe oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata