STUDIU | Un măr pe zi chiar ține doctorul departe. Consumul a două porții de fructe pe zi reduce riscul de diabet tip 2 cu 36%

0 28

Potrivit unui nou studiu australian s-a constatat că două porții de fructe pe zi pot reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 36%.

La acest studiu au luat parte peste 7.600 de voluntari privind diabetul și obezitatea, furnizând informații despre aportul lor de fructe și suc de fructe pentru această nouă cercetare.

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan din Perth , Australia, au descoperit că oamenii care mănâncă două porții de fructe întregi – dar au evitat să bea suc de fructe – au fost mai puțin predispuși să dezvolte diabet de tip 2 decât persoanele care evită fructele.

Studiul ia în calcul doar fructelor consumarea fructelor întregi, cum ar fi piersicile, perele și prunele, în cazul în care participanții la studiu au consumat tot fructul, inclusiv coaja și pulpa, deoarece toate acestea conțin substanțe nutritive și minerale vitale.

Consumatorii de fructe au produs mai puțină insulină pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge, dar acest lucru nu s-a aplicat sucurilor de fructe.

Acest lucru este important, deoarece nivelurile ridicate de insulină circulantă (hiperinsulinemie) pot deteriora vasele de sânge și sunt legate nu numai de diabet, ci și de hipertensiune arterială, obezitate și boli de inimă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata