SUA, mesaj la șapte ani de la anexarea Crimeei: „Vom continua să lucrăm pentru a trage Rusia la răspundere”

0 48

Astăzi, când se împlinesc șapte ani de la anexarea Crimeei de către Rusia, Casa Albă a subliniat din nou că Statele Unite

nu vor recunoaște niciodată anexarea Peninsulei .

„Statele Unite continuă să stea alături de Ucraina, cât și de aliații săi de astăzi, așa cum au făcut încă de la începutul acestui conflict.

La această aniversare sumbră, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina.”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Casei Albe.

„Statele Unite nu recunosc și nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a Peninsulei Crimeea de către Rusia și vom fi alături de Ucraina

împotriva actelor agresive ale Rusiei. Vom continua să lucrăm pentru a trage Rusia la răspundere pentru abuzurile și agresiunile sale din Ucraina.

Vom continua, de asemenea, să onorăm curajul și speranța Revoluției Demnității, în care poporul ucrainean s-a confruntat cu lunetiștii și cu forțele de ordine

din Maidan și au cerut un nou început pentru țara lor. Statele Unite încă mai cred în promisiunea Ucrainei și îi sprijinim pe toți cei care lucrează pentru un viitor pașnic, democratic și prosper pentru țara lor.”, continuă Casa Albă.

Peninsula Crimeea a făcut parte din teritoriul rus, dar a fost cedată în 1954 Ucrainei, la acea vreme republică în componenţa Uniunii Sovietice.

Regiunea a păstrat în tot acest timp relaţii strânse cu Rusia, graţie numărului mare de etnici ruşi care locuiesc aici, aproximativ 70% din populaţie.

În ciuda acestor circumstanţe istorice folosite de Rusia pentru a justifica anexarea, comunitatea internaţională spune că un astfel de act este ilegal

şi consideră în continuare că peninsula este teritoriu ucrainean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata