Surprins cu viteză excesivă și miros de alcool, un bărbat din Rîșcani a agresat inspectorii de patrulare

0 31
7 ianuarie, în jurul orei 08:15 pe o stradă din Bălți polițiștii implicați în serviciu cu aparatul de măsurat viteză „TruCam” au depistat un automobil de marca BMW înmatriculat în Germania, care se deplasa cu viteza de 116 km/h prin localitate, unde limita admisibilă este de 50 km/h.
Conducătorul mijlocului de transport a fost stopat , însă a refuzat de a se prezenta colaboratorilor de poliţie conform cerințelor legale, manifestând un comportament agresiv. Totodată de la șoferul BMW-lui se simțea un miros puternic de alcool.
 Fiind avertizat, să se subordoneze cerințelor legale ale polițiștilor și sa fie testat alcoolscopic, conducătorul mijlocului de transport a refuzat categoric, a aplicat violența față de polițiști și a deteriorat uniforma de serviciu a acestora, fapt ce i-a determinat pe polițiști să aplice legal mijloacele speciale, pentru imobilizarea persoanei.
Bărbatul a fost escortat la sediul Direcției patrulare Nord a INSP unde a fost identificat și documentat conform legislației.
Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Pociumbeni din raionul Rîșcani, de 34 de ani.
Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru refuzul stabilirii stării de ebrietate, totodată a fost inițiată procedură contravențională pentru opunerea de rezistență colaboratorilor poliției aflați în exercițiul funcțiunii și i-a fost întocmit proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză cu aplicarea amenzii în sumă de 1800 de lei și 5 puncte de penalizare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata