Sute de civili masacraţi în Etiopia. Au fost ucişi cu cuţite şi macete

0 46

Sute de civili au fost ucişi cu cuţite şi macete în Tigray, o regiune din nordul Etiopiei, relatează The Guardian. În zona respectivă, forţele loiale administraţiei locale şi armata sunt în conflict.

Nu au putut fi confirmaţi autorii masacrului, însă martorii susţin că adepţii Frontului de Eliberare al Poporului Tigray, care controlează provincia, ar fi comis crimele după ce ar fi fost înfrânţi de forţele federale.

Prim ministrul Etiopiei Abiy Ahmed a pornit mai multe operaţiuni militare în Tigray, după ce a acuzat autorităţile locale că au atacat o bază militară din regiune în încercarea de a fura echipament militar. Frontul de Eliberare al Poporului Tigray a respins acuzaţiile şi l-au acuzat pe prim ministru că foloseşte această „scuză” pentru a îşi justifica atacurile.

Frontul de Eliberare a dominat coaliţia de guvernare a Etopiei timp de decenii, înainte ca Abiy Ahmed să vină la putere, în 2018. El a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru pace, după ce a încheiat războiul cu Eritrea.

Ultimele incidente alimentează conflictul deja existent, care poate duce la tensiuni etnică pe tot teritoriul Etiopiei, a doua cea mai populată ţară din Africa.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata