Țara care deține un record de invidiat: 200 de zile fără cazuri noi de infectare cu coronavirus. Cum a reușit

0 113

În vreme ce în Europa plouă cu infectări, Taiwan a atins joi noul reper de invidiat: 200 zile fără cazuri locale, relatează Bloomberg.

Ce a făcut bine Taiwan, care are o populație de 23 milioane de oameni, după ce a avut 550 cazuri confirmate, cu doar șapte decese?

Experții spun că închiderea din timp a frontierelor și reglementarea călătoriilor au pus bazele unui demers spre combaterea virusului. Alți factori includ monitorizarea riguroasă a contactelor, carantina impusă și purtarea universală a măștii. Mai mult, experiența mortală a Taiwanului cu SARS-CoV-2 i-a speriat pe oameni, făcându-i să se conformeze din proprie inițiativă.

Taiwanul este singura țară majoră care a reușit până acum să elimine transmisia comunitară a Covid”, a spus Peter Collignon, medic în boli infecțioase și profesor la Școala de Medicină a Universității Naționale Australiene. Taiwanul „probabil a avut cel mai bun rezultat din întreaga lume”, a spus el, și este „și mai impresionant” pentru că este o țară cu o populație de aproximativ aceeași dimensiune ca Australia, cu mulți oameni care trăiesc aproape unul de altul în apartamente.

Succesul din prezent al Taiwanului se datorează și  lecțiilor dureroase ale epidemiilor din trecut, care au facilitat lupta împotriva Covid. Taiwan a început să construiască o rețea de răspuns de urgență pentru gestionarea bolilor infecțioase – după experiența sa cu SARS în 2003, când sute s-au îmbolnăvit și cel puțin 73 au murit. Mai târziu, Taiwanul a experimentat pandemii precum gripa aviară și gripa H1N1.

Ca urmare, locuitorii săi sunt extrem de conștienți de obiceiurile de combatere a bolilor, cum ar fi spălarea mâinilor și purtarea măștilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata