Țara care pregătește o lege ce le permite minorilor să-și schimbe sexul, în acte, fără consultarea părinților

0 76

Guvernul spaniol a adoptat o propunere legislativă în favoarea persoanelor transsexuale. Legea trans va permite schimbarea sexului în acte, fără nicio piedică, începând de la 12 ani.

Este vorba de un proiect legislativ care simplifică practic schimbarea sexului, în documentele oficiale. Această normă va elimina cerința de a avea un diagnostic medical și un tratament hormonal de minim 2 ani, înainte de a obține recunoașterea schimbării genului în actele de identitate.

Noua formulă va fi pur declarativă, iar persoanele care vor să-și schimbe sexul o vor putea face, de la 12 ani, prin prezentarea unei solicitări la Evidența Populației, care trebuie confirmată după 3 luni. După o lună se va modifica sexul persoanei în acte, fără martori și fără probe medicale.

De ce susține cabinetul Sanchez o asemenea lege?

Este victoria de moment a partidului comunist Podemos, care a reușit să forțeze mâna socialiștilor, de la guvernare.
Ministrul Egalității, Irene Montero, de la Podemos, susține că această lege va transforma Spania în prima țară din Europa care salvează persoanele trans de discriminare.

Cine se opune acestei legi în acest moment și ce șanse are să fie aprobată?

Toată opoziția de dreapta, dar și organizații feministe care nu sunt de acord cu această modificare a legii transgender.
Feminismul este direct afectat de această liberalizare a schimbarii sexului, care ar putea sterge limitele existente între sexe, la nivel social, unde femeile revendică egalitatea în drepturi și obligații cu bărbații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata