Țara în care ești plătit dacă citești. Meseria există de mai bine de un secol

0 37

Să citești te descurci și tu, dar ce crezi dacă îți spun că există posturi de cititori plătite. În Cuba, cititorii din fabricile de țigări sunt o prezență obișnută și nu de azi-de ieri, ci de mai bine de un secol. De pe 21 decembrie 1865, se citește în fabricile de tutun din Cuba și a rămas așa de-a lungul secolelor.

Nu oricine poate fi cititor. Cel sau cea care ia loc în fața muncitorilor este ales prin vot de angajați, iar o campanie pentru a obține postul poate să dureze și trei săptămâni.

„Se întâmplă în fiecare zi, e o tradiție care ține de mulți ani să ai lectura zilnică. Atunci când nu vine, ne pare rău pentru că în acea zi nu ne informăm și nu ne culturalizăm, explică unul dintre muncitori”, spune Alvin Raul Mustelier.

Îți dai seama că satisfacția unui cititor ține și de răspunsul pe care îl primește de la publicul său.

„Îi ajut să fie interesați să citească romane, povești, poeme, și să simtă că în timpul muncii grele au și o sursă de cunoaștere. Cred că dacă m-aș naște din nou, aș vrea să fiu tot cititor, pentru că prin munca asta am învățat lucruri din toate domeniile, din politică, din cultură, din sport și relații umane, despre solidaritate și m-a ajutat să îmi înțeleg colegii”, povestește Odalys Lara Reyes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata