Țara în care milioane de cazuri de Covid-19 nu au fost detectate, deși se fac un milion de teste pe zi

0 63

Milioane de cazuri de Covid-19 nu ar fi fost detectate în India de la începutul pandemiei, conform unui studiu publicat în Jurnalul Indian de Cercetări Medicale.

Conform studiului, pentru fiecare caz confirmat în luna mai au fost între 82 și 130 de persoane infectate care nu au fost diagnosticate, relatează Reuters.

Datele oficiale arată că 4,5 milioane de persoane au fost infectate cu Covid-19, dar experții consideră că numărul real s-ar ridica la 6,5 milioane de cazuri. Doar vineri, bilanțul cazurilor a crescut cu 96.551.

Rata infectărilor din India este una dintre cele mai ridicate la nivel mondial.

Studiul, realizat de oameni de știință ai guvernului și alți experți din sănătate, confirmă faptul că multe cazuri ar fi rămas nedectate din cauza numărului mic de testări de la începutul pandemiei, precum și a faptului că erau testate doar persoanele simptomatice.

În perioada realizării studiului, în India erau efectuate doar 100.000 de teste pe zi, comparativ cu 1,1 milioane de teste pe zi, câte sunt efectuate în prezent.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unei testări în masa efectuate în India, care a determinat faptul că mult mai mulți oameni au anticorpi pentru Covid-19 decât cei care au fost oficial diagnosticați.

Comparativ cu numărul cazurilor confirmate, rata deceselor este relativ mica în India. Cu 1.209 decese confirmate vineri, bilanțul a ajuns la 76.271.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata