Țara în care oamenii își tatuează codul QR care demonstrează vaccinarea ca să poată intra în restaurante

0 76

Cel mai nou trend pe piața tatuajelor din Moscova e… biletul de intrare în restaurant.

După ce autoritățile au impus ca intrarea în restaurante, baruri și cafenele să fie condiționată de un „pașaport sanitar”, o companie de tatuaje oferă oamenilor posibilitatea să-și tatueze temporar codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testați negativ, relatează The Moscow Times.

Ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, relizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje, și a fost gândită imediat ce autoritățile ruse au anunțat că intrarea în restaurante, baruri și cafenele se poate face doar pe baza unui pașaport sanitar, emis cu adeverința de vaccinare sau cu un test PCR negativ. Tatuajele sunt temporare și se realizează pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR Covid negativ.

Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta.

Astfel tatuajele cu QR codul îi vor scuti pe moscoviți de efortul de a avea telefonul la îndemână, scanarea putând fi realizată direct de pe braț.

Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș”, au precizat reprezentanții Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata