The Washington Post: Victoria Maiei Sandu va îmbunătăți relațiile cu SUA, UE și România

0 53

Victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova poate îmbunătăţi relaţiile ţării cu Statele Unite ale Americii (SUA), Uniunea Europeană (UE) şi România.

Această opinie a fost exprimată de publicaţia americană „The Washington Post”, transmite stiri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, într-un articol publicat de „The Washington Post” se arată că noul preşedinte al Moldovei „cu siguranţă va depune eforturi pentru apropierea ţării de UE, iar Moscovei nu îi va plăcea acest lucru”.

„Relaţiile cu Federaţia Rusă se pot schimba, iar influenţa Moscovei asupra politicii externe şi interne a Moldovei în acest caz va slăbi. Este adevărat, Maia Sandu încearcă să nu provoace Rusia la ostilitate. Ea a promis că va dezvolta relaţii cu Moscova, în timp ce îşi va aduce ţara mai aproape de Occident”, se arată în articolul semnat de Marius Ghincea.

Potrivit lui, cu toate acestea, Rusia „va păstra o anumită influenţă în Republica Moldova, întrucât Moscova controlează, de fapt, regiunea transnistreană care şi-a declarat independenţa în 1992”. De asemenea, Moldova „se poate implica într-un conflict îngheţat din Ucraina, cu care are o frontieră comună de 930 km, sau poate fi implicată în unele acţiuni la scară largă ale Rusiei în această regiune”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata