Toți membrii unui trib din Indonezia au ochii albaștri. Care este explicația

0 145

Membrii unui trib din Indonezia se nasc cu o culoare albastră a ochilor extrem de rară, din cauza unei afecțiuni genetice.

 

Toți membrii unui trib din insula indoneziană Buton suferă de Sindromul Waardenburg, o mutație genetică ereditară care afectează 1 din 42.000 de persoane, scrie Daily Mail.

Sindromul poate duce la pierderea auzului, dar provoacă, de asemenea, o culoare albastră electrică extrem de rară în ochii celor care suferă de această afecțiune.

Ochii albaștri sunt oricum extrem de rari în Indonezia, unde majoritatea oamenilor au părul și ochii de culoare întunecată.

Fotografiile cu membrii tribului au fost realizate de Korchnoi Pasaribu, un geolog din Jakarta, în timpul unei vizite pe insulă în luna septembrie.

 

Insula Buton, una dintre cele mai mari din Indonezia

 

Fotograful în vârstă de 38 de ani și tatăl a doi copii documentează viața în Indonezia rurală din septembrie 2019, cu un accent deosebit pe numeroasele sale triburi și pe patrimoniul cultural.

Indonezia este un vast arhipelag, cu peste 350 de dialecte și subculturi.

Buton este una dintre cele mai mari insule ale țării, cu o populație puțin mai mica de 450.000 de oameni, dintre care cei mai mulți trăiesc în triburi mici, izolate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata