Tragedie la Călărași: Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz, după ce a intrat cu un amic pe gheață

0 46

Durere fără margini într-o familie din Săseni. Copilul acestora în vârstă de nouă ani s-a înecat ieri într-un iaz din localitate,

după ce au intrat pe stratul format de gheață împreună cu un prieten.

Tragedia a avut loc ieri în timp ce cei doi copii, victima de nouă ani și prietenul acestuia în vârstă de 12 ani se aflau la joacă pe o stradă din apropierea bazinului acvatic.

Cei doi au intrat pe gheața iazului care nu era îngrădit, iar la un moment dat, victima care era la mijlocul iazului s-a prăbuși sub apă, după ce stratul de gheață a cedat. Celălat băiat a reușit să iasă, atât încât se afla mai aproape de mal. Ofițerul de presă al IP Călărași, Cristina Vicol, poliția a fost alertată la ora 16:00.

Copii de nouă și 12 ani au intrat prin acces liber într-o gosodărie ce dispune de un bazin acvatic, pentru a aluneca pe stratul de gheață format.
La un moment dat, stratul de gheață a cedat iar minorii s-au prăbușit în apă. Amicul victimei în vârstă de 12 ani a reușit să iasă și a mers îndată la mama copilului
de nouă ani ca să-i relateze despre cele întâmplate. Între timp, minorul de nouă ani a fost scos la mal de câțiva oameni din apropiere”, a declarat Cristina Vicol.

Băiatul a fost scos în stare inconștientă, fiindu-i acordat primul ajutor medical. Totodată, în scurt timp la fața locului a intervenit și o ambulanță.

Din nefericire, medicii au constatat decesul copilului. Ambele familii ale minorilor sunt caracterizate din punct de vedere pozitiv.

Potrivit poliției, la o distanță de 50 de metri de casa minorului în vârstă de nouă ani este amplasată o altă gospodărie nelocativă, care nu dispune și nu este îngrădită

cu gard, iar în interiorul gospodăriei a fost construit recent un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adâncime de aproximativ 2-3 m,

bazinul fiind parțial umplut cu apă.

în prezent se petrec acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc tragedia.

Cazul dat a fost înregistart la IP Călărași, pentru adoptarea unei decizii prin prisma art. 274 Cod procedură penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata