Transportatorii moldoveni au acces liber pe piața italiană

0 38

Începând cu data de 10 august, transportatorii de mărfuri din R. Moldova au acces liber de a se deplasa în Italia.

Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea.

Restricția pentru transportatori a fost ridicată după ce Țulea a avut mai multe discuții cu ambasadoarea Valeria Biagiotti în acest sens.

Astfel, au fost facilitate schimburile bilaterale de mărfuri și servicii, esențiale pentru cele aproximativ 1.400 de companii mixte moldo-italiene înregistrate în țara noastră.

Având în vedere preocuparea constantă a ministerului pentru diaspora din Italia, dar și multiplele solicitări recepționate de la conaționalii noștri, ministrul Oleg Țulea a reiterat rugămintea adresată autorităților de la Roma de a examina posibilitatea relaxării măsurilor restrictive impuse, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Valeria Biagiotti s-a discutat și despre deschiderea birourilor electorale peste hotare pentru scrutinul  prezidențial din toamna acestui an. Ministrul Oleg Țulea a exprimat intenția Comisiei Electorale Centrale de a deschide mai multe birouri electorale pe teritoriul Italiei, cu respectarea  măsurilor sanitare stabilite de autoritățile locale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata