Transportau droguri din Europa cu autocamioanele. Cinci indivizi – reținuți

0 57

Cinci membri ai unui grup infracţional, cu vârste cuprinse între 25 și 43 de ani, au fost reținuți pentru trafic de droguri din Uniunea Europeană,

cu tranzitarea României și a Republicii Moldova.

Potrivit poliţiei, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor şi în mijloacele lor de transport, au fost ridicate 8 kilograme de marijuana de tip hidropon, 10.000 de dolari, telefoane mobile, precum și ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui bănuit.

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piața neagră circa 1.000.000 de lei.

Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reținuți.

Instanța de judecată, însă, a admis parțial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi, cei care potrivit materialelor anchetei sunt organizatorii și finanțatorii grupului infracţional, au fost plasați în arest la domiciliu.

Ulterior, procurorii au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana.

Acum, urmează ca magistrații de la Curtea de Apel Chișinău să se pronunțe cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința celor doi membri ai grupului infracţional.

Bănuiţii riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Operaţiunea de reţinerea a avut loc sub conducerea PCCOCS, ofițerii INI cu suportul SISde comun cu ofițerii Serviciului Vamal.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata