Trei minori, reţinuţi. În ultimele 10 zile, ar fi spart circa 35 de maşini parcate pe străzile Chişinăului

0 16

Trei minori cu vârstele de 14 şi 16 ani, originari din mun. Chişinău şi Comrat, au fost reţinuţi pentru comiterea mai multor furturi din automobile.

Aceştia sunt suspectaţi că, în ultimele  10 zile au deteriorat geamurile a circa 35 de maşini parcate în curţile blocurilor de locuit şi au sustras bunurile materiale.

În principal, minorii au spart maşinile parcate în curţile blocurilor de locuit amplasate pe str. Trandafirilor, Cuza-Vodă, Gagarin, bd. Decebal, şos. Munceşti.

Prejudiciul cauzat părţilor vătămate constituie circa 76 000 lei.

Poliţiştii spun că au acumulat probe concludente în privinţa lor, iar minorii nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetaţi pentru infracţiuni analogice.

În cadrul acţiunilor procesual-penale aceştia şi-au recunoscut vinovăţia. Cei trei au spus că bunurile materiale sustrase din maşini au fost vândute.

În privinţa minorilor au fost pornite 7 cauze penale pentru furt şi 28 de cazuri contravenţionale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru furt, conform legislaţiei în vigoare aceştia riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei recomandă proprietarilor unităţilor de transport:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
  • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata