Trump recunoaște, într-o înregistrare, că a ascuns pericolul pe care îl reprezenta Covid-19

0 113

Washington Post dezvăluie că președintele Donald Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa, deși în declarațiile publice continua să compare cele două afecţiuni.

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este “o chestie mortală” dar voia să o minimalizeze

Potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward, Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus, iar într-un interviu din martie a recunoscut că a minimalizat ameninţarea.

“Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică”, a spus Trump pe 19 martie într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post. Cotidianul a obţinut o copie a cărţii sale “Rage”, care urmează să fie lansată weekendul următor, scrie News.ro.

Trump a fost informat despre virus în ianuarie, potrivit lui Woodward.

“Este o chestie mortală”, i-a spus Trump lui Woodward la telefon pe 7 februarie.

“Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă. Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă”, i-a spus Trump lui Woodward, potrivit Washington Post.

Jurnalistul spune în carte că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie.

“Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat”, i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. “Acesta va fi cel mai dur lucru cu care te confrunţi”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata