Ucraina va finanţa construcţia podului către Republica Moldova, Cosăuţi-Iampoli

0 125

Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru, Cosăuţi-Iampoli, care va deveni parte a unei noi autostrăzi.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de către şeful-adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, Igor Jovkva, pentru TSN.

„În timpul vizitei preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, la Kiev, a fost semnat un memorandum între cei doi preşedinţi (n.r. ai R. Moldova şi Ucrainei) privind cooperarea în domeniul infrastructurii. Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construirea unui pod peste râul Nistru în regiunea Yampil-Cosăuţi
şi o autostradă corespunzătoare care va face legătura între Kiev şi Chişinău. Acest lucru va permite în aproape 5 ore să ajungi cu maşina de la Kiev la Chişinău. Construcţia acestui pod va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei. Construcţia întregului pod se realizează din contul Ucrainei.
Agenţia de profil din Ucraina lucrează deja la cadrul de reglementare adecvat pentru această finanţare.
De asemenea, Ucraina va construi partea de autostradă către acest pod. Cea mai mare parte a acesteia a fost deja construită, restaurată sau reconstruită. R. Moldova, la rândul său, va construi propria parte a acestei autostrăzi. La fel, R. Moldova a construit deja o parte din acest drum.
Prin urmare, este un proiect absolut realist, cu finanţare realistă”, a spus Jovkva într-un interviu pentru TSN.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata