UE are al doilea vaccin. Agenția Europeană a Medicamentului autorizează vaccinul Moderna

0 33

Serul făcut de americanii de la Moderna a fost aprobat miercuri de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul va fi disponibil pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, transmite Breaking the News.

Agenția a adăugat că vaccinul a fost utilizat într-un studiu care a implicat aproximativ 30.000 de persoane, în care a demonstrat o eficiență de aproximativ 94,1%.

Inițial, verdictul trebuia dat pe 12 ianuarie, dar ședința a fost devansată din motive ușor de intuit. Îți amintesc că Uniunea Europeană a semnat cu Moderna

un contract pentru 160 de milioane de doze.

Ursula von Den Leyen, șefa Comisiei Europene: „O dată ce se dovește că vaccinul este sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp,

proporțional, în aceleași condiții. Cu Moderna am semnat al șaselea contract cu o companie farmaceutică pentru portofoliul nostru de vaccinuri împotriva COVID-19.”

Stephen Hoge, președintele Moderna: „Este un moment important în lupta împotriva pandemiei pentru că demonstrează că vaccinul nostru, mRNA-1273

este capabil să prevină boala, inclusiv formele severe. Chiar și așa este doar un punct de referință. Mai avem mult de lucru de acum încolo.

Faptul că știm că vaccinul va fi eficace este o veste excelentă, dar noi va trebui să completăm procesul de reglementare.”

Vaccinul Moderna este deja în uz în Statele Unite, singura țară care l-au aprobat până acum.

Neal Browning a fost unul dintre primii voluntari care au primit serul, în primăvara lui 2020. Uite cum s-a simțit.

Neal Browning, voluntar vaccin Moderna: „A fost fără cusur. M-a durut un pic mâna după fiecare injecție, cam ca după un vaccin antigripal obișnuit.

Pe lângă asta, nu am avut niciun efect advers și nici nu am simțit nimic.”

Acum, Comisia Europeană urmează să acorde în câteva zile o autorizație condițională de punere pe piață. După ce aceasta va veni, vaccinul va putea fi folosit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata