UE înregistrează o întârziere de şapte săptămâni în calendarul vaccinării împotriva Covid-19

0 16

Uniunea Europeană înregistrează în prezent o întârziere de şapte săptămâni în calendarul vaccinării împotriva covid-19, mai mare decât la începutul lui februarie,

cănd întârzierea era de cinci săptămâni.

Acest lucru ar putea provoca pierderi estimate la 123 de miliarde de euro în 2021, potrivit unui calcul făcut public joi de către asigurătorul de credit Euler Hermes, relatează AFP, conform News.ro.

UE şi-a stabilit ca obiectiv să vaccineze împotriva Covid-19, 70% din populaţia adultă până la ”sfârşitul verii”, un obiectiv care pare tot mai irealizabil.

O accelerare a ritmului vaccinării – necesară în atingerea atingerii acestui obiectiv – este afectată puternic de întârzieri în livrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Euler Hermes evaluează întârzierea vaccinării cu şapte săptămâni inclusiv în Franţa, o întârziere care urmează să crească. Potrivit asigurătorului de credit, ”

fiecare săptămână de întârziere în vaccinare ar putea costa economia franceză trei miliarde de euro.

Dificultăţile în aprovizionarea cu vaccin urmează să domine summitul Celor 27 de joi, prin videoconferinţă.

Comisia Europeană (CE) a consolidat un mecanism de control al exportului de vaccin împotriva covid-19 instituit în ianuarie, criticat atât de către Regatul Unit,

vizat, cât şi de unele state membre UE, care se tem de măsuri de retorsiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata