UEFA EURO 2020. Când încep sferturile de finală: Belgia – Italia, cel mai important meci

0 135

Elveţia – Spania e primul meci din sferturile EURO 2020 şi se joacă vineri, 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.

Elveţienii vin din postura echipei care a furnizat până acum cea mai mare surpriză la EURO 2020, eliminând campioana mondială Franţa, la lovituri de departajare, după ce recuperase un handicap de 2 goluri în finalul timpului regulamentar.

Spania a avut şi ea greutăţi în partida cu Croaţia, într-un meci aproape la indigo cu cel dintre Elveţia şi Franţa. Ibericii s-au impus în prelungiri.

Belgia – Italia pare a fi capul de afiş al sferturilor de finală. Meciul se joacă tot vineri, 2 iulie, de la ora 22:00, la Munchen.

Belgienii i-au oprit din cursa pentru apărarea titlului pe Ronaldo şi compania, la capătul unui meci în care lusitanii nu au reuşit să marcheze.

De cealaltă parte, Italia a avut mari dificultăţi în a trece de Austria, meciul fiind decis abia în reprizele de prelungiri.

Cehia – Danemarca deschide ziua de sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00, meciul disputându-se pe cochetul stadion din Baku.

Cehia a furnizat şi ea una din marile surprize ale ediţiei, trimiţând acasă „portocala mecanică” a lui Frank De Boer, care a şi demisionat după eliminarea Ţărilor de Jos de la EURO 2020.

Danemarca ajunge în sferturi după ce a surclasat Ţara Galilor, Bale & Co fiind neputincioşi în faţa unor danezi care după primele două înfrângeri din grupă s-au descătuşat şi au marcat câte 4 goluri în ultimele două meciuri.

Ucraina – Anglia pare că ar fi cel mai dezechilibrat meci al acestei faze. Meciul se va juca sâmbătă, 3 iulie, de la ora 22:00, pe Olimpico, din Roma şi va închide faza sferturilor.

Englezii au un moral ridicat după ce au eliminat în faţa propriilor suporteri reprezentativa Germaniei, după un meci în care nu au excelat, dar pe care l-au tranşat în ultimele 15 minute, cu golurile lui Sterling şi Kane.

Ucraina s-a calificat după prelungiri, eliminând Suedia cu un gol marcat în minutul 120+1. Trupa lui Andriy Shevchenko, cel mai tânăr antrenor de la EURO 2020, nu va avea viaţă uşoară în sferturi, dar poate oricând furniza o nouă surpriză.

Programul complet al sferturilor de finală de la EURO 2020

Elveţia – Spania (vineri, 2 iulie, ora 19:00, St. Petersburg)
Belgia – Italia (vineri, 2 iulie, ora 22:00, Munchen)
Cehia – Danemarca (sâmbătă, 3 iulie, ora 19:00, Baku)
Ucraina – Anglia (sâmbătă, 3 iulie, ora 22:00, Roma)

UEFA EURO 2020 – când au loc semifinalele

Marți 6 iulie
semifinala 1: caștigătoarea sfertului 2 – câștigătoarea sfertului 1 (22:00, Londra)

Miercuri 7 iulie
semifinala 2: câștigătoarea sfertului 4 – câștigătoarea sfertului 3 (22:00, Londra)

Finala UEFA EURO 2020

Duminică 11 iulie
câștigătoarea semifinalei 1 – câștigătoarea semifinalei 2 (22:00, Londra).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata