UEFA EURO 2020: Italia s-a calificat în finală. Astăzi se joacă semifinala Anglia – Danemarca

0 26

Meciul Italia – Spania a fost de mare intensitate încă din debut, italienii făcând un presing în adâncime din primele minute, spaniolii dând senzaţia că au probleme în a ieşi din propria jumătate.

În scurt timp însă, Furia Roja a pus stăpânire pe balon, ibericii având pe alocuri o posesie covârşitoare de peste 75 la sută.

Italienii au bifat prima ocazie mare, când Immobile a şutat în bară, dintr-o poziţie ce s-a dovedit a fi în afara jocului.

Spaniolii au continuat să ţeasă pase în jumătatea adversă, bine închisă de defensiva condusă de Bonucci şi Chielinni, în aşteptarea şanselor de contraatac. Ibericii şi-au creat mai multe faze potenţial periculoase, însă au suferit mult la eficienţa ultimei pase sau la finalizare.

Mikel Oyarzabal a primit o pasă excelentă în adâncime şi a rămas singur cu Donnarumma, însă a făcut o preluare defectuasă şi faza a rămas fără urmări.

Unai Simon a fost la un pas de a provoca primirea unui gol, ieşirea sa întârziată în afara careului fiind rezolvată greu de colegii din apărarea spaniolă, care au reuşit să menţină intactă poarta părăsită de propriul portar.

Donnarumma a fost pus la încercare pentru prima dată în meci de Dani Olmo, în minutul 25, mingea şutată de acest fiind respinsă în urma unei robinsonade de efect.

Italia a concluzionat repriza cu un şut la încheietura barelor, la capătul unui contraatac finalizat de Emerson.

După pauză, fazele de poartă s-au succedat de ambele părţi, primul şut pe poartă aparţinând Italiei, prin Federico Chiesa, blocat excelent de Unai Simon.

După un val de şuturi trimise spre poarta lui Donnarumma, rând pe rând de Oyarzabal, Jordi Alba sau Feran Tores, acelaşi Chiesa a profitat de o eroare în defensiva spaniolă şi a trimis mingea în poarta iberică cu un şut în colţul lung al buturilor apărate de Simon. În ciuda dominării spaniole, Italia a deschis scorul în minutul 60.

Golul lui Chiesa împotriva Spaniei

Impulsionaţi de golul marcat, italienii au ajub din nou în faţa porţii spaniole, şutul din 7-8 metri al lui Berardi fiind blocat incredibil de Unai Simon.

Minutul 70 aduce schimbarea lui Oyarzabal cu Alvaro Morata, acesta din urmă izbutind să egaleze la capătul unei faze construite alături de Dani Olmo (1-1).

În utimele minute de joc, ambele echipe au alergat pentru golul victoriei, însă fără a concretiza pe tabelă, astfel că s-a trecut la cele 2 reprize de prelungiri.

Loviturile de departajare la Italia – Spania

Cele 30 de minute suplimentare au consemnat faze importante la fiecare poartă, însă niciuna nu a decis soarta meciului, lupta pentru un loc în finală fiind decis la loviturile de departajare.

Unai Simon a parat prima execuţie a italienilor, Locateli fiind ghicit de portarul spaniol.

Dani Olmo a ratat şi el prima lovitură a spaniolilor, cu un şut peste poartă, menţinând egalitatea.

Rând pe rând, Belotti, Moreno, Bonucci, Alcantara şi Bernardeschi au transformat.

Cel care a greşit a fost autorul golului egalizator, spaniolul Alvaro Morata, Donnarumma parând execuţia slabă.

Ultimul executant, brazilianul naturalizat Jorginho, l-a executat cu sânge rece pe Unai Simon şi a trimis Italia în finală.

A doua semifinală se joacă miercuri, tot la Londra, între Anglia şi Danemarca.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata