Ultima oră! Procuratura Generală cere în Parlament ridicarea imunității, în vederea reținerii și trimiterii în judecată, a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan

0 150

UPDATE // Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, cere Parlamentului ridicarea imunității deputaților din Partidul Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov, pentru implicare în frauda bancară.

Cerererile urmează să fie examinate de Comisia Juridică din Parlament. La ședința Comisiei va fi prezent procurorul general, dar și deputații vizați.

„Să examinați mâine, dacă trebuie toată ziua, aceste materiale. Luni, să prezentați propunerile la Biroul Permanent. Luni vă anunț când ne convocăm”, a declarat speakerul Zinaida Greceanâi.

„Am cerut să fiu audiat de mai multe ori, dar nu am primit niciun răspuns. Înțeleg că e vorba de frauda bancară. Nu mă țin de imunitatea parlamentară. Nu am nimic de ascuns. Procurorul general a așteptat ca să vină anume acum, în contextul crizei politice, să vină cu acest demers. Sunt convins că îmi voi dovedi nevinovăția”, a declarat Denis Ulanov.

Petru Jardan nu este prezent astăzi la ședință. „Are cerere, nu cunosc, nu duc deputații pe acasă”, a comentat Greceanâi.

___________

Știrea inițială

Procurorul general Alexandr Stoianoglo ar fi venit astăzi la Parlament.

„Dacă a venit, după cine a venit? Rugăm să fie citit demersul. Dacă pentru a cere retragerea imunității cuiva, să se urmeze toate procedurile până nu încearcă să-l răzgândească cineva”, a solicitat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

„Nu cred că de dragul presei trebuie să ne grăbim. Nu pot răspunde la această întrebare. O așteptăm pe doamna Greceanâi”, i-a răspuns socialistul Vlad Bătrâncea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata