Un activist american a blocat traficul pe o autostradă din Chicago în semn de protest pentru copiii săraci

0 58

Șoferii aflați pe o autostradă din Chicago au avut parte de o priveliște neobișnuită: un cowboy în trafic printre zeci de vehicule la o oră de vârf.

Bărbatul era însoțit de câțiva motocicliști. Împreună au vrut să atragă atenția asupra copiilor din cartierele sărace care au nevoie de mai multe resurse și protecție.

Pe urmele activiștilor au pornit însă polițiștii.

Dispecerat: “Hei, poți să te îndrepți către autostrada Dan Ryan, pentru că acolo ar fi un bărbat pe un cal!”

Călărețul a ținut să își transmită live pe o rețea de socializare următorul mesaj: “Viața copiilor contează. Nimic altceva nu mai contează până ce noi toți nu o să realizăm cât de importantă e viața copiilor”.

Individul a mers așa aproape 11 kilometri, având în jurul său alți aciviști care susțineau aceeași cauză. Prin mișcarea lor de protest au reușit să blocheze parțial autostrada până la apariția polițiștilor. Cowboy-ul de ocazie a fost imediat arestat, dar asta nu i-a oprit pe amicii lui să îi sprijine acțiunea care i-a scos în stradă.

Mark Carter, Activist: “Avem nevoie de resursele din comunitățile noastre. Copiii noștri mor în comunitățile noastre. Când oare ne va asculta guvernatorul doleanțele?”

Activist: “Când vine vorba să obținem ceva, mergem până la capăt. Este timpul ca lucrurile să se schimbe. Degeaba vorbim dacă nu acționăm, nu se va întâmpla nimic”.

Rănit la un picior, calul a ajuns în cele din urmă într-un centru de îngrijire a animalelor și, în prezent, viața lui nu mai este în pericol.

Activist: “Nimeni nu ne-a ascultat. O veți face doar atunci când noi vom pune la cale acțiuni radicale. Pe pagina mea (de socializare, n.r.) oamenii vorbesc despre actele de cruzime asupra animalelor. Urlă sus și tare. Dar cine urlă sus și tare când vine vorba de copiii săraci din cartierul nostru?”

Călărețul arestat riscă mai multe capete de acuzare. În rândul comunității din Chicago e cunoscut drept un activist înfocat și în trecut a lucrat la câteva proiecte alături de primarul orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata