Un avion a lovit un urs brun în timp ce ateriza pe un aeroport din Alaska

0 31

Un avion a lovit și a ucis un urs brun, sâmbătă, în timp ce ateriza pe aeroportul Yakutat din statul american Alaska, relatează CNN. “Nu am auzit de așa ceva”, a declarat un oficial american.

Zborul 66 al Alaska Airlines se pregătea să aterizeze când echipajul a văzut doi urși trecând pe pistă, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

“Botul avionului a ratat urșii, dar căpitanul a simțit un impact pe partea stângă, după ce animalele au trecut pe sub avion”, se arată în comunicatul celor de la Alaska Airlines. Apoi, în timp ce duceau avionul Boeing 737-700 spre locul în care trebuia să fie parcat, piloții au văzut un urs care se afla la câțiva metri de centrul pistei.

“Așa ceva se întâmplă rar”, a declarat, pentru CNN, un oficial din departamentul pentru transporturi din statul american. “Trăiesc în Alaska de o viață întreagă. Am avut avioane care lovesc păsări și alte animale, dar acesta este primul urs despre care am auzit vreodată”, a adăugat acesta.

Aeroportul din Alaska este parțial îngrădit. Echipajele operaționale ale aeroportului sunt instruite de Departamentul Agriculturii al SUA să utilizeze obiecte pirotehnice și vehiculele pentru a descuraja animalele să se apropie de pistă, a precizat Dapcevich.

The left engine of the Alaska Airlines passenger jet was damaged when the aircraft hit a brown bear while landing on Saturday.

The Boeing 737-700 is being repaired before returning to service, Alaska Airlines said.

Animal tracks seen at Yakutat Airport on Sunday, one day after the accident.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata