Un avion rusesc cu 17 oameni la bord a dispărut deasupra Siberiei

0 37

Un avion rusesc de pasageri Antonov An-28, care transporta până la 17 persoane, a dispărut vineri de pe radare în timp ce zbura deasupra regiunii siberiene Tomsk, au anunțat agențiile de presă rusești, care au citat oficiali locali.

Zborul din orașul Kedrovy din regiunea Tomsk către capitala regională Tomsk transporta între 13 și 17 pasageri, au declarat agențiile de presă TASS și RIA, care au citat oficiali locali.

Rapoartele vin la mai puțin de două săptămâni după ce o aeronavă similară, un Antonov An-26, s-a prăbușit într-o stâncă în condiții de vizibilitate redusă în îndepărtata peninsulă Kamchatka, în extremul est al Rusiei, ucigând toate cele 28 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.

Un Antonov-28, același tip de avion care a dispărut deasupra Tomsk, s-a izbit de o pădure din Kamchatka în 2012, într-un accident în care au murit 10 persoane. Anchetatorii au declarat că ambii piloți erau beți în momentul prăbușirii.

Standardele de siguranță a aviației rusești s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar accidentele, în special cele care implică avioane învechite în regiuni îndepărtate, nu sunt rare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata