Un avocat ar fi primit peste 40 de mii de euro de la clientul său ca să-i rezolve dosarele în judecată. A fost reţinut pentru 72 de ore

0 108

Un om de afaceri şi-a denunţat avocatul, după ce acesta i-ar fi cerut zeci de mii de euro sub pretextul că i-ar putea rezolva în instanţă mai multe dosare civile pe care le avea pe rol. Potrivit denunţătorului, bănuitul îi promitea că are influenţă asupra magistraţilor şi altor agenţi publici şi că îi poate determina pe aceştia să adopte decizii favorabile în litigiile din instanţe.

Din mărturiile denunţătorului reiese că avocatul i-ar fi cerut, pe parcursul a doi ani de zile, în jur de 45 de mii de euro, dar nu i-a soluţionat problemele. După denunţul la CNA, a fost posibilă documentarea avocatului în timp ce restituia o parte din bani clientului său. Astfel, acesta a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru trafic de influenţă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Procuratura aminteşte că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală în acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata