Un bărbat riscă 6 ani de închisoare pentru o mită de 800 de euro

0 54

Un bărbat din Ceadîr-Lunga a fost reținut de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoriile B și C, informează un comunicat al CNA.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat

și ar fi pretins 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoriile B si C.

Pentru serviciile sale, acesta ar fi primit o parte din banii pretinși în sumă de 400 de euro. Astăzi, au fost supuse perchezițiilor domiciliul,

biroul de serviciu și automobilul bănuitului.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare până la 6 ani.

CNA amintește că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție Sud conduce urmărirea penală în acest caz.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata