Un concurent electoral cere atragerea la răspundere penală a lui Dodon: Să răspundă pentru actul de sadism pe care l-a comis

0 113

Candidatul la funcția de deputat din partea Blocului electoral „Renato Usatîi”, Eduard Pleșca, susține că liderul PSRM, Igor Dodon, ar trebui să răspundă penal pentru actul de sadism pe care l-a comis și care este dovedit prin imaginile video.

Acesta precizează că socialistul a tras în mistreți în perioada de prohibiție, vânătoarea de aceste animale fiind permisă în Moldova începând cu 7 noiembrie.

Având în vedere frunzele verzi de pe copaci, înțelegem că afară nu-i deloc toamnă. În al doilea rând, Dodon folosește o armă cu țeavă ghintuită, utilizarea căreia în păduri este interzisă prin legislație. În al treilea rând, pe fundal se aude cum râde un copil. Prin urmare, Dodon trebuie trimis în judecată pe mai multe capete de acuzare: Articolului 2221 din Codul penal al Republicii Moldova – cruzimea față de animale, care se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani. Articolul 233 (al.2) Cod penal al RM – vânatul ilegal, săvârșit de o persoană cu funcție de răspundere, de o persoană publică, ori de o persoană cu funcție de demnitate publică se pedepsește cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 3 ani, sau cu închisoare de la 3 la 5 ani. Dragă Procuratură Generală, ai de lucru!”, scrie Pleșca.

Amintim că după ce ar fi împușcat un zimbru, simbolul de pe stema R. Moldova, fostul președinte Igor Dodon și-a etalat „talentul de vânător” și în raport cu câțiva mistreți captivi într-un țarc. Socialistul a împușcat cel puțin trei mistreți cu zâmbetul pe buze.

Video respectiv circulă pe rețelele de socializare, după ce primarul de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că Igor Dodon a împușcat fără milă mai mulți mistreți când era președintele R. Moldova.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata