Un cuplu a găsit din întâmplare o adevărată capsulă a timpului. Ce a trimis un soldat în Primul Război Mondial cu porumbelul-voiajor

0 83

Capsula a fost descoperită de un cuplu care a ieșit la plimbare în estul Franței. Cei doi au sesizat o capsulă minisculă care conținea un mesaj trimis de un soldat prusac printr-un porumbel-voiajor, cu mai bine de 100 de ani în urmă, potrivit The Guardian.

Mai exact, mesajul scris de mână aparține unui infanterist prusac cantonat în localitatea Ingersheim. Conform sursei citate, mesajul ar fi fost adresat unui superior și conținea detalii despre manevre militare din timpul Marelui Război. În acea perioadă, Ingersheim aparținea Germeniei, dar astăzi face parte din departamentul Grand Est al Franței.

Cuplul a găsit capsula în acest an, în luna septembrie, în momentul în care se afla într-o excursie în apropierea orașului Ingersheim. Ulterior, cei doi au dus capsula la mai apropiat muzeu, cel din Orbey – dedicat uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din Primul Război Mondial. Mesajul a fost descifrat cu ajutorul unui prieten german al curatorului muzeului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata