Un deputat din România îndeamnă la unirea forțelor contra lui Igor Dodon

0 134

Deputatul român Matei Dobrovie consideră că “interesele naţionale ale R. Moldova trebuie să primeze în faţa ambiţiilor personale ale liderilor politici proeuropeni şi unionişti”.

Potrivit Infotag, despre aceasta a anunţat serviciul de presă al deputatului.

Deputatul şi-a exprimat speranţa că “în turul doi al alegerilor prezidenţiale toate forţele politice proeuropene şi unioniste din R. Moldova îl vor susţine pe contracandidatul lui Igor Dodon şi nu se vor lăsa demobilizaţi şi divizaţi, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcţia de primar al Chişinăului”.

“Pentru R. Moldova şi cetăţenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană (UE) şi de România sau abandonarea definitivă a parcursului european şi intrarea în sfera totală de influenţă a Federaţiei Ruse. Opoziţia actuală are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetăţeni că este nevoie de o schimbare: guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei şi a economiei.

Reformele în justiţie şi lupta anticorupţie la care R. Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere UE-RM nu au fost implementate.

Nivelul de trai al cetăţenilor nu a crescut”, consideră Matei Dobrovie.

Potrivit lui, politica externă promovată de Igor Dodon “a fost una de trădare a intereselor naţionale şi subordonare faţă de obiectivele Moscovei”.

“În plus, relaţiile R. Moldova cu UE sunt aproape îngheţate pentru că Bruxelles-ul nu doreşte să gireze activităţile preşedintelui – “kuliok”, care îşi finanţează partidul cu banii negri ai mafiei.

Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”, a declarat membrul Camerei Deputaţilor din România din partea Partidului Naţional Liberal, Matei Dobrovie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata