Un deputat PAS solicită să fie verificată declarația de avere a lui Dodon

epa06115233 President of Moldova Igor Dodon gestures during a media briefing on the visit of Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin at the State Residence in Chisinau, Moldova, 28 July 2017. Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin's visit to Moldova was cancelled when Romanian authorities prevented his flight from entering Romanian airspace enroute to Moldova. Rogozin is part of a 'blacklist' of Russian diplomats who have a travel ban in the EU. EPA/STR
0 71

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Sajin, a depus un demers la Autoritatea Națională de Integritate. Aceasta i-a solicitat instituției să efectueze un control al respectarea declarării regimului averii și al intereselor personale ale președintelui Igor Dodon.

„Dodon a fost prins cu vacanțe ce costă sute sau mii de euro. Pentru a se justifica, în lista de alte argumente, acesta a zis că au fost cadouri. Doar o noapte în hotelul lui Ceaika ar fi costat 20 mii de euro.  Dacă au fost cadouri, atunci aceste cadouri trebuiau declarate, conform legislației în vigoare, lucru ce nu s-a întâmplat”, a scris Galina Sajin pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie, în timpul unei conferințe de presă, Igor Dodon a fost întrebat dacă s-a odihnit la hotelul lui Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei. Șeful statului a răspuns că nu ține minte.

„Dacă au fost cadouri, atunci trebuiau declarate”. Un deputat PAS solicită să fie verificată declarația de avere a lui Dodon

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata