Un diplomat rus a încercat să plece din R. Moldova cu o sumă mare de bani, fără să o declare la vamă

0 101

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova ar fi încercat să plece din Republica Moldova fără să declare o sumă mare de bani.

Incidentul a fost înregistrat, recent, la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Poliției de Frontieră.

UPDATE (11:10) Serviciul Vamal a precizat că este vorba despre suma de circa 62 mii de dolari. În prezent, se desfășoară o anchetă pentru stabilirea provenienței banilor.

„În caz că se va stabili că banii sunt din salariu și din surse legale, aceștia vor fi returnați”, au precizat reprezentanții Serviciului Vamal.

Contactați de NM, reprezentanții Serviciului Vamal au confirmat că incidentul s-a produs pe 31 ianuarie.

Diplomatul nu a fost reținut, însă nu a fost lăsat să iasă din țară. Ambasada Rusiei nu a venit deocamdată nu vreo reacție la acest subiect.

Potrivit legii, persoanele fizice au dreptul de a scoate numerar în monedă naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină

în sumă totală ce nu depăşeşte 10000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană/călătorie, fără a prezenta organelor vamale documentele confirmative.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata