Un ex-director interimar al SPPS s-a judecat cu instituția pentru pensie

0 175

Ex-directorul interimar al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Anatol Golea, a acționat în judecată Casa Națională de Asigurări Sociale,

solicitând recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu.

Golea a pierdut la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pe motiv că motivarea recursului a fost depusă peste termenul de 30 de zile de la notificarea deciziei instanţei de apel, scrie  ZdG.md.

În septembrie 2019, Anatol Golea a depus cerere de chemare în judecată împotriva Casei Naționale de Asigurări Sociale, indicând că la 19 iunie 2015 a fost încetat contractul individual de muncă cu dreptul de a primi pensie pentru vechime în serviciu, care a fost stabilită conform prevederilor Legii nr. 1544 din 23 iunie 1993 asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne. La 23 iunie 2015 acesta s-a reangajat în serviciu special în cadrul SPSS, unde a activat până la 25 iunie 2019.

După ce a demisionat de la SPPS, Golea a solicitat recalcularea pensiei. Casa Teritorială de Asigurări Sociale a respins, însă, cererea, pe motiv că funcţia deţinută este funcţie de demnitate publică, ce nu se încadrează în prevederile Legii nr. 1544 din 23 iunie 1993 asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne.

Citește mai departe pe ZdG.md.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata