Un fost director al Red-Nord riscă să rămână fără funcții publice după ce și-a angajat cumnatul în companie

0 109

Fostul director general interimar al S.A ” Red-Nord”, Viorel Babii, este învinuit că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese angajându-și cumnatul în cadrul companiei. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în acest sens.

Acum, fostul director riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Potrivit actului, care a fost inițiat în baza unei sesizări, în perioada iunie 2017 – noiembrie 2017, subiectul vizat, aflându-se în funcția de director interimar al Red-Nord, și-a angajat cumnatul în calitate de șef-adjunct în cadrul unei subdiviziuni a instituției. În acest sens, acesta a semnat direct cu cumnatul său –  ordinul de angajare și contractul individual de muncă.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că în contractul de management încheiat între Consiliul S.A ”Red-Nord” și subiectul vizat – se regăsesc prevederile referitoare la conflictul de interese. Prin urmare, ar rezulta că fostul conducător al acestei instituții ar fi știut despre situațiile de conflict de interese, stipulate chiar și în contractul său de numire în funcție. 

Dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.      

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata