Un funcţionar de la IP Botanica, reţinut pentru corupere pasivă.

0 36

Acţiunile unor funcţionari de la Inspectoratul de Poliţie Botania au fost cercetate de ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI), în colaborare cu procurorii Procuraturii Anticorupţie. În rezultat, un angajat a fost reţinut pentru 72 de ore.

Funcţionarii au pretins 400 de euro pentru a muşamaliza un proces penal. În cadrul cauzei penale, au fost efectuate percheziţii la domiciliile bănuiţilor, în rezultatul cărora au fost identificate mijloacele financiare recepţionate sub controlul grupului de urmărire penală.

În repercusiune, un funcţionar vizat a fost reţinut pentru 72 de ore. Astfel, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii şi funcţionarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia specializată anticorupţie 1520.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata