Un gimnast din Coreea de Nord a sărit peste gardul celei mai bine păzite frontiere din lume. Evadarea sa i-a surprins și pe sud-coreeni

0 451

Un dezertor din Coreea de Nord s-a folosit de calitățile dobândite în urma antrenamentelor de gimnastică pentru a sări peste un gard de 3 metri înălțime, scrie The Sun.

Evadarea lui, desprinsă dintr-o scenă a unui film de acțiune, a implicat trecerea peste cea mai bine păzită graniță din lume, care este presărată cu două milioane de mine și plină de sârmă ghimpată.

Oficialii sud-coreeni au fost atât de surprinși încât l-au pus pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, să-și recreeze saltul pentru a verifica dacă a spus adevărul.

Potrivit publicațiilor sud-coreene, bărbatul ar fi mic de statură, iar autoritățile cred că greutatea sa și antrenamentele de gimnastică au ajutat la evadare.

Foarte puțini dezertori nord-coreeni aleg să fugă de regimul brutal al lui Kim Jong-Un prin dreptul frontierei periculoase, majoritatea alegând să scape prin China.

Presa sud-coreeană raportează că bărbatul s-ar fi lovit de senzorii gardului, care l-ar fi demascat. El a fost reperat de două ori și de camerele termice pe 2 noiembrie – la 10:14 și 10:22 – în timp ce „zbura” pe deasupra gardului, în Zona Demilitarizată.

Bărbatul a fost arestat și a cerut acum azil politic.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata