Un ginecolog olandez, care a murit în 2009, este tatăl a 17 copii. Reacția spitalului în care a profesat

0 94

Un fost ginecolog olandez s-a dovedit a fi tatăl biologic a 17 copii, a anunțat marți spitalul în care bărbatul profesa, relatează euronews

Spitalul a declarat că medicul și-a folosit propria spermă pentru inseminări artificiale, pe femei care credeau că foloseau sperma unor donatori anonimi.

Medicul a murit în 2009

Doctorul Jan Wildschut, pe numele său adevărat, a profesat la spitalul Zwolle între anii 1981 și 1993. A decedat în 2009.

Spitalul a confirmat că cel puțin 17 copii au fost concepuți prin practicile sale, descriind aceste acte ca fiind ,,inacceptabile din punct de vedere moral”.

Rezultatul a fost cofirmat de teste ADN

Rezultatul a fost confirmat prin mai multe ,,potriviri” de ADN din mai multe baze de date, iar spitalul nu a exclus posibilitatea ca medicul, care era deja tată, să fie părintele biologic a mai mulți copii.

Spitalul a declarat că a aflat aceste informații la sfârșitul anului 2019 și a hotărât, împreună cu familia răposatului doctor, să facă povestea publică pentru a păstra o oarecare transparență, în ceea ce privește donațiile de spermă.

,,Fiecare copil are dreptul să știe cine-i sunt părinții biologici, dar sunt părinți… cărora le e frică să le spună copiilor că au fost concepuți prin inseminare” a afirmat spitalul.

Copiii și familia medicului țin legătura

Conform declarațiilor, copiii concepuți astfel și familia răposatului ginecolog sunt în relații bune și țin legătura.

Inspectoratul Health Care and Youth nu a început o investigație, deoarece cazul s-a întâmplat într-o perioadă când nu existau legi privind inseminările.

Anul trecut, o serie de teste ADN au demonstrat că fostul director al unei bănci olandeze de spermă, suspectat că și-a folosit în mod repetat propria spermă în locul celui al donatorului ales, era tatăl biologic a 49 de copii. Cazul respectiv a provocat un scandal de proporții în Olanda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata