Un grup de medici și cercetători cere lockdown total în Marea Britanie. ”Situația este extrem de îngrijorătoare”

0 64

Marea Britanie a înregistrat marţi un număr record de noi infectări cu SARS-CoV-2, cu peste 11.000 peste ziua precedentă.

Situația este pusă pe seamă relaxării măsurilor anti Covid de la începutul lunii decembrie.

Ținând cont de perioada de incubație de 14 zile și de întârzierile testelor din perioada Crăciunului, pentru următoarele zile este prognozată o explozie a cazurilor.

Spitalele din Anglia și Țara Galilor tratează mai mulți pacienți cu Covid acum, decât în aprilie, scrie BBC.

Matthew Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății, declară că sistemul național de Sănătătate se confruntă cu ”o presiune fără precedent”.

Grupul Independent Sage (grup consultativ ştiinţific pentru situaţii de urgenţă) a cerut un lockdown național și închiderea școlilor pentru cel puțin o lună,

precum și accelerarea programului de vaccinare, dar și reguli mai stricte pentru cei care călătoresc din și înspre Marea Britanie.

În același timă, „noua tulpină de coronavirus nu provoacă simptome mai severe sau crește mortalitate”, spune Susan Hopkins, consilier medical

de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia. 1.769 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 au fost comparate cu tot atâtea diagnosticate cu noua tulpină.

Diferența este că tulpina nouă este mai contagioasă, pentru că nivelul de infecție din corp este mai ridicat.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata