Un grup infracțional suspectat de escrocherie în proporții mari, destructurat de polițiști

0 57

Activitatea unui grup infracțional, format din trei persoane cu vârstele cuprinse între 30 și 40 ani, specializat în escrocherii, a fost destructurată de ofițeri și procurori.

Polițiștii au reținut în flagrant un membru al grupului, în timp ce primea bani. Mai mult, organizatorul grupului este cercetat penal și în dosarul organizației criminale „Borman”.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, timp de două luni, s-a stabilit că suspecții au pus la cale mai multe acțiuni de înșelăciune, cu scopul de a obține mijloace financiare.

Aceștia au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care s-au ridicat mai multe mijloace de transport și sub pretextul de a-l ajuta în soluționarea cazului, unul dintre membrii grupului s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale. Astfel, l-a asigurat că are influență asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera a cerut suma de 15 000 de euro, oferindu-i și un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.

După ce a fost transmisă suma de bani, suspecții continuau să înșele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând că problema lui va fi soluționată. Ulterior, i-a mai cerut 2 500 de euro, promițându-i că după transmiterea banilor își va primi automobilele.

La 7 septembrie 2020, în scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a solicitat unei cunoștințe să se întâlnească cu partea vătămată, pentru a primi plicul cu bani.

Astfel, suspectul a fost reținut în momentul când a primit plicul.

Totodată polițiștii au ridicat banii transmiși, telefonul de pe care discuta persoana care se prezenta ca procuror, precum și alte probe pertinente cazului dat.

Pentru acțiunile comise, membrii acestui grup criminal riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata